dissabte, 30 de maig del 2009

primavera (segona ronda/divendres)


Deixo estar els concerts a l'Auditori pensant que caldría fer molta cua i que potser m'els acabava perdent (estava interessat en Damien Jurado i de poder repescar els MBV - no portava els taps), sembla que finalment no es va omplir.
Començo donç la tarda amb Bat for Lashes (un pop força plà del que vaig aguantar dues peces).
M'en vaig a l'altra punta a sentir els Punsetes, no els coneixía però n'havia sentit bones crítiques, donç tres peces i fora una banda més o menys arregladeta amb una Ana Torroja de segona divisió amb certes pretensions...
Tercera parada: Sleepy Sun banda de San Francisco amb dos cantants (mascle i femella) que en alguns moments et sembla que sents els Led Zeppelin i a cops a la Grace Slick, fan entrades al folk i excursions psicodèliques amb tota naturalitat, un grup a seguir.
Nova parada: i aquesta més llarga: Spiritualized. Podries dir fins a quin punt pots classificar-los de Indie... Una banda perfecte, amb la millor sonorització de la tarda, desgranant una serie de temes molt a prop del R&B més comercial però amb una altissima qualitat.
Visita ràpida als Carsick Cars indie West Coast pero fet a Pekin... curiós.
Passada per The pains of being pure at heart, música molt directe, ben resolta tot i que l'escenari (Pitchfork) és especialment incomode, i marxo a veure Art Brut, brit rock amb cantant crooner amacarrat, banda i temes ben treballats, en definitiva be.
Seguent parada Jason Lytle pop passat per la Americana...
Nova parada llarga Throwing Muses, una replica menor dels Pretenders, llastima que la veu aflautada de la cantant no l'afovereixi.
Passada novament per el Pitchfork amb els Crystal Antlers, dinamita en estat salvatge, la banda per muntar una festa en la que ballin els coixos.
I per acabar Jarvis Cocker, encara més amacarrat que els Art Brut, però amb un "savoir faire" extraordinari i amb algunes peces inoblidables en el repertori Britpop contemporani.
Encara no era la una que agafaba un Bicing cap a casa, però l'endemà encara queda molta guerra i a certes edats has de prendre precaucions.
(a a imatge els pekinesos Carsick Cars)